Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Sárrétudvari falunapja a magyar hagyományok jegyében telt

A Hajdú-Bihar megyei nagyközség évente más téma köré építi falunapját. Idén ez a magyarság volt. A június 23-24-én, tizennyolcadik alkalommal rendezett eseményt Bodó Sándor országgyűlési képviselő Kiss Tibor polgármesterrel közösen nyitotta meg, valamint Tordaszentmihály és Beregszász polgármesterei is köszöntötték a megjelenteket. A nap folyamán pedig Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke is részt vett az ünnepi programokon.

A Millenniumi Emlékparkban a pénteki néptánc találkozón a helyi csoportok mellett más települések táncosai is megmutatták magukat. Szombaton színpadra léptek Sárrétudvari civil szervezetei, intézményei gyermekei és dolgozói.

Sztárvendégekben sem volt hiány: Faragó András és Nemcsák Károly színművészek mellett a Bakator népzenei együttes, a Desperado együttes, Szandi, a Dupla Kávé, Oszvald Marika, a 4 for Dance és Kökény Attila, valamint a száztagú cigányzenekar kisegyüttese szórakoztatta a közönséget.

Az ebédet ezúttal is civilszervezetek és baráti társaságok készítették: mintegy húsz üstben főttek a jellegzetes sárréti ételek.

A színpadi program mellett számos egyéb lehetőség várta a kikapcsolódni vágyókat. A tavalyi évhez hasonlóan ismét utcatárlat nyílt: „Sárrétudvari képekben” címmel. Ezeket a fotókat az út mentén felfűzve nézhették meg a nosztalgiázni vágyók.

A Jókai Mór Általános Iskola adott otthont a „Tűvel írott hagyomány” címmel berendezett kiállításnak, ahol a falu lakosaitól begyűjtött kézimunkákat és használati tárgyakat lehetett megtekinteni. Volt még ingyenes vércukor-és vérnyomásmérés, zeneterápiás masszázs, kézműves és kirakodóvásár, népi játszóház, katonai toborzás, lufibohóc, fotószínház. Az élménygazdag napot tűzijátékkal fejezték be este.

Fotó: Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata – TOVÁBBI KÉPEK IDE KATTINTVA!







hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: