Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Tizedjére sem csökkent az érdeklődés a csegei halászlé iránt

A csegei halászlé ünnepe immár 10. alkalommal zajlott Tiszacsegén a hétvégén. Az immár komoly turisztikai vonzerőnek számító eseményre egyre többen érkeznek, s idén is sok ezren kóstolták meg akár a hagyományos, akár az egyre népszerűbb korhely halászlevet. Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke köszöntötte a tömeget.

A kísérő programok és az ízletes falatok garantálták, hogy a nagy melegben is igazi fesztivál hangulat kerekedjen Hajdú-Bihar megye Tisza menti városában. A polgármester Szilágyi Sándor kiemelte, hogy négy nagy, idegenforgalmi szempontból jelentős eseményük közül ez csak az egyik, ám a vadásznapokkal, a harcsafőző fesztivállal és a Tiszacsege Napokkal karöltve nemcsak a térség, de távolabbi települések vendégeit is igyekeznek egyre jobban településükre vonzani.

Nagy Sándor főszerevező is erről a vonzerőről beszélt, hiszen annak idején azért indult ez a fesztivál, hogy aki nem ismeri megismerje a csegei halászlevet, s később visszatérjen ide mert tudták, aki egyszer megkóstolja, annyira rabul ejti.

A felhasznált mennyiségről adott támpontot Szalai János csárdavezető, aki szerint nap közben eldőlt, hogy a 2 tonna hal, amivel eredetileg kalkuláltak nem lesz elég, továbbiakat kell befogni.

A nap folyamán a hangulatfelelős az Abrakazabra, Nótár Mary, Koós Réka, Bebe, Éliás Junior és Solymos Tóni voltak.

KÉPGALÉRIA IDE KATTINTVA. (Fotó: Tiszacsege, önkormányzat)





hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: