Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

A kabai káposzta ünnepe ismét remek szórakozást nyújtott

A Kabai Káposztás Napok szervezői idén is kitettek magukért, hogy ne csak közönségcsalogató, de érdekes, értékes rendezvényt hozzanak tető alá a város szépen felújított főterén, a polgármesteri hivatal előtt. A vonzerőre nem is lehetett panasz, hiszen összesen 24 közösség ragadott fakanalat és főzte, sütötte meg a maga káposztás ételét ezen a jelentős gasztronómiai hagyományokra épülő eseményen. A forgatagba “belekóstolt” Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke is, Bulcsu László alelnök pedig megdicsérte a jól szervezett és színvonalas rendezvényt, amelyet jó példaként említett, mint egy olyan megyei vásárt, amely fokozatosan fejlődik évről évre. A díjak átadásában is segédkezett a megyei közgyűlés alelnöke, akárcsak Bodó Sándor országgyűlési képviselő, illetve Szegi Emma polgármester is. A megyei önkormányzat különdíját a főzőversenyben egyébként 2. helyezett Lukács Zsolt kabai bőrműves, énekes vehette át.

A 2016-ban életre hívott vásárszövetség programsorozatába is beletartozó megyei vásárt és a káposztás napokat kötötték egybe Kabán, ahol utóbbit immár 12. alkalommal, a vásárt másodszor rendezték meg ebben a formájában. A házigazda Kaba mellett két testvérvárosa, a romániai Élesd és Hegyközcsatár is megjelent a káposztás napokon a maga küldöttségével, akik főztek, illetve a szórakoztató műsorokban is részt vettek.

A programok során a gyerekek is megtalálták a nekik tetsző játéklehetőségeket, miközben 24 kézműves és kistermelő mutatta be portékáit, amihez a zenei hátteret a Hegyközcsatári Férfi Dalárda, valamint este Bunyós Pityu, az Irigy Hónaljmirigy, valamint Gáspár Laci adta. A jó ebédhez a Kabai Nótaklub énekelt, a Kabai Mennykő Néptáncegyüttes néptánc ropta a színpadon, míg a késő esti utcabálhoz az Old Boys zenekar szolgáltatta az alapot. Az ünnepség és vigasság tűzijátékkal fejeződött be.

A fotókat a kabai Mácsai Sándor Művelődési Ház adta közre.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: