Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Az országos vasútfejlesztés Hajdú-Bihar megyében is folytatódik

A magyar kormány 2020-ig 1500 milliárd forinttal támogatja a vasút korszerűsítését – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedésért felelős helyettes államtitkára, Mosóczi László azon az ünnepélyes alapkőletételen, amelyet augusztus 28-án Hajdúszoboszlón tartottak. A korábbi felújítások után most új szakaszon, Püspökladány és Ebes között folytatódik a korszerűsítés, ahol 31,25 kilométer hosszúságú, kétvágányú vasúti pályát tesznek alkalmassá az óránként 160 kilométeres sebességgel közlekedő vonatok fogadására – tette hozzá a helyettes államtitkár. Az ünnepségen Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke is részt vett.

Mosóczi László kiemelkedő jelentőségűnek nevezte a 100-as vasúti pálya, a Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vasútvonal felújítását.

A jelentős beruházás kapcsán a térség országgyűlési képviselője, Bodó Sándor és Dr. Tiba István, Hajdú-Bihar megye fejlesztési biztosa is üdvözölte a forgalmas vasúti útszakasz modernizálását, akárcsak a MÁV Zrt. üzemeltetési vezérigazgató-helyettese, Veszprémi László és a NIF Zrt. vasútfejlesztési igazgatója, Somodi László. A beszédek során többek között elhangzott, hogy a vasútfejlesztés a turizmus fejlődését, az ingázva munkába járók közlekedését is jelentősen javítja, emellett a befektetők számára is vonzóbb terület lehet általa a térség.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: