Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Tűzoltó segítség érkezett Homoródalmásra

A Magyar Tűzoltó Szövetség a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal közösen a nemzeti összetartozás kifejezéseként adta át azokat a tűzoltó gépjármű fecskendőket a Hargita megyei Homoródalmás községnek, amelyekre nagy szüksége volt a határon túli magyarlakta településnek. A debreceni eseményen részt vett Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke is.

Az ünnepi eseményen részt vett és beszédet mondott Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója. A korábbi kormánybiztos elmondta, hogy a bajtársiasság szimbóluma ez az adományozás. Megtudtuk azt is, hogy Orbán Viktor miniszterelnök facebook oldalán nem véletlenül volt kint egy tűzoltóautó a napokban, hiszen személyesen tőle kért segítséget Homoródalmás község. Bakondi György egyúttal tolmácsolta Orbán Viktor üdvözletét és jó kívánságait.

A romániai község polgármestere, Rigó Mihály nagy köszönettel vette át jelképesen a járműveket Dobson Tibor tű. dandártábornoktól. Elmondta, hogy amikor a nagyobb városoktól 40-50 kilométerre található hargitai Homoródalmás vezetőjének választották meg 2016-ban, akkor szembesült azzal a problémával, hogy tűzoltócsapatuk van, időközben építettek egy csarnokot is, ám megfelelő tűzoltó gépjárművük nincs. Emiatt ha szükség van rá, hosszabb idő alatt érnek oda például Székelyudvarhelyről az egységek. Ekkor kérte meg a magyar miniszterelnököt, hogy segítsen, ami most megvalósult.

Dobson Tibor tű. dandártábornok, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke ugyancsak a közösség összetartását emelte ki, ami nemcsak a testületet, de a nemzetet is jellemzi. Megemlítette azt is, hogy a segítségnyújtás nem ismerhet határokat, hiszen a baj sem nézi azt, amikor felveti a fejét.

Az ünnepség végén Erdélyi Krisztián tű. ezredes mondott köszöntőt, megjegyezve, hogy remélhetően ritkán lesz szükség a fecskendőkre, ám ha igen, akkor kéznél lesznek és gyors lesz a segítség.

Fotó, szöveg: Koppányi Szabolcs KÉPGALÉRIA IDE KATTINTVA érhető el. A honlap képei rákattintva nagyíthatók.











hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: