Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Utat építettek Ebesen az elnyert támogatásból

Ebes Községi Önkormányzat „Ipari parkok, iparterületek fejlesztése; Ipari park megközelítését szolgáló utak kiépítése és ipari csarnok építése” című pályázat keretében 490,00 Millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a Széchenyi 2020 program keretében.

A TOP-1.1.1-15-HB1-2016-00001 azonosító számú pályázaton belül, a fejlesztés eredményeként 919 m út megépítése valósult meg az ipartelepen, a Sajtgyári úton, amely az ipari parkot köti össze a település déli részével. Az út megépítésével, közvetlen környezetében megvalósult a terület belvíz elvezetése is. Az ipari park szolgáltatásai a területen már meglévő és jövőbeni letelepedők mindenkori igényeihez igazodnak. A jövőbeni cél, hogy évről évre folyamatosan újabb betelepülő vállalkozások növeljék az ipari park kihasználtságát, emellett a munkaerőpiac által nyújtott, megfelelő szakképesítéssel rendelkező munkavállalók alkalmazásával bővítik a foglalkoztatottak létszámát.

A projekt további részeként, a cél 989 m út megépítése a Szoboszlói úton, mely az ipari parkhoz vezet, a könnyebb megközelíthetőség érdekében. Az ipari park szolgáltatásai a területen már meglévő és jövőbeni letelepedők mindenkori igényeihez igazodnak. Cél, hogy olyan üzemeltetési hátteret biztosítson az önkormányzat, mely révén a partnerek még költséghatékonyabbá és eredményesebbé tegyék az üzleti tevékenységüket. Az ipari park szolgáltatásai az Európai Unió által elvárt színvonalat foglalja magába és felöleli a betelepüléssel, valamint a folyamatos napi működéssel kapcsolatos valamennyi területet.

A projekt tervezett befejezésének dátuma: 2019.10.31.

A projektről bővebb információt a Ebes község hivatalos oldalán olvashatnak.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: