Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Tanulhatunk a szépkorúaktól

Az Idősek világnapja és az Idősek hónapja, október tiszteletére rendezték meg a már hagyományos „Kárpát-medencei Nyugdíjas Találkozót” a debreceni Kölcsey Központban. A kulturális műsorral és ajándékokkal gazdagított programot Hajdú-Bihar Megye és Debrecen Nyugdíjas Szervezeteinek Szövetsége szervezte, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat és Debrecen Megyei Jogú Város támogatásával. A rendezvényre érkező több száz résztvevő között voltak határon túliak is.

Dr. Árokné dr. Toma Krisztina, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal igazgatója Márait idézte köszöntőjében, az életvidám szemlélet, a jókedv fontosságát hangsúlyozva. Egyúttal felhívta a figyelmet a találkozó fellépőire – köztük az idősekre -, akik hozzájárultak ahhoz, hogy az esemény az előző évhez hasonlóan sokáig emlékezetes maradjon a résztvevők számára.

Debrecen városa nevében Komolay Szabolcs alpolgármester köszöntötte az időseket. Úgy fogalmazott: „szükségünk van rájuk, hiszen tapasztalatuk, bölcsességük nélkül mi, fiatalabbak sem tartanánk itt”. Az alpolgármester emlékeztetett, hogy 2018-ban elkezdik építeni a Nádor utcai új Idősek Házát, így remények szerint 2019-ben már akár ott rendezhetik nagyobb összejöveteleiket a szépkorúak. Komolay Szabolcs hozzátette: a nyugdíjas korosztály megérdemli, hogy saját otthona legyen Debrecenben. Az Idősek háza kialakítására (pályázati forrás átcsoportosításával) több százmillió forintot szán a város.

A találkozón Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke ajándékcsomaggal köszöntötte az 50 illetve 60 éves házassági évfordulójukat ünneplő jubiláló párokat. „Sok tanulnivalónk van önöktől, hiszen olyanok az idősek, mint az ősz, amely sokszínű és érdekes” – mondta Pajna Zoltán. Kiemelte azt is, hogy tisztelni, csodálni kell azokat a korosabb embereket, akik értékeket képviselve, közvetítve élik meg az ünnepeket és a hétköznapokat egyaránt. Az ő tapasztalataikból, hozzáállásukból energiát lehet meríteni.

A számos fellépő között országosan elismert nótaénekesek, operett előadók, népdalkörök, táncosok mellett két debreceni óvoda apróságai is kedveskedtek műsorukkal az időseknek. A lelkes kicsik felkészítő óvodapedagógusaikkal nagy sikert arattak. Az Árváné Pintye Erika által elénekelt népszerű slágereket pedig már együtt énekeltek az idősek az előadóval.

Az ünnepség méltó volt az idősekhez. Jó egészséget kívánunk nekik!

KÉPGALÉRIA IDE kattintva érhető el!

Fotó, szöveg: Koppányi Szabolcs

Mentés









hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: