Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Újabb tanszeradományt indított Hajdú-Bihar megye Nagyváradra

Számítógép, nyomtató, könyvtári polcok, tornatermi zsámolyok, térképek, pianínó – csak néhány tétel abból az adomány csomagból, amit pénteken szállított a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Nagyváradra. A tanszereket, iskolai felszereléseket a Szacsvay Imre Általános Iskolába vitték. Ezzel folytatódik a szeptemberben elkezdett jótékonysági akció. A teherautó indulásakor Pajna Zoltán, a megyei önkormányzat elnöke is jelen volt.

Első alkalommal 2017. szeptember 14-én, az ünnepélyes tanévnyitó keretében adott át mintegy félmillió forint értékű felajánlást Bihar megye legnagyobb iskolájának Pajna Zoltán. Akkor az adományokat – számítógépeket, magyar nyelvű könyveket, asztalokat, padokat, tornaszereket – Hajdú-Bihar három tankerületi központja ajánlotta fel, az összegyűjtést és a szállítást pedig a megyei önkormányzat koordinálta.

A 350 diákot nevelő nagyváradi intézménynek szüksége van a támogatásra, a hajdú-bihari adomány segített, hogy a határ túloldalán élő magyarok magyarul tanulhassanak. Az akciót mindenképpen folytatni akarták, ezért gyűjtöttek össze és vittek Nagyváradra egy újabb szállítmányt.

A most felajánlott oktatási eszközök, bútorok két debreceni iskolából valók, amelyek bezárásáról döntöttek. Ezek a Nagysándor József Általános Iskola, illetve a Vénkerti Általános Iskola Kőrösi Csoma Sándor Tagintézménye Debrecen-Nagymacson. A használt, de jó állapotú felszereléseknek jó hasznát vehetik a Szacsvay Imre Általános Iskola tanulói és tanárai.

Fotó: Führer Mária

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: