Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

1956 mártírjai előtt hajtottak fejet

Az 1956-os forradalom leverésének Nemzeti Gyásznapja, november 4. alkalmából koszorúzással egybekötött tiszteletadást tartottak Debrecen több emlékhelyén. A 2017. november 3-i délelőtt során Debrecen városa, Hajdú-Bihar megye, illetve rendvédelmi és polgári, valamint politikai szervezetei részéről megjelentek hajtottak főt a hősöket felidézve.

A megyei önkormányzatot Tasi Sándor alelnök képviselte az eseményeken, s helyezett koszorút a DSZC Bethlen Gábor Közgazdasági Szakgimnázium udvarának falán található, debreceni születésű Iván Kovács László, az 1956-ban a Corvin közben harcolók parancsnokának emléktáblájánál. A tiszteletadás később a Debreceni Köztemetőben folytatódott, ahol az ’56-os kopjafánál Komolay Szabolcs, Debrecen alpolgármestere mondott köszöntőt. A Honvédtemető Panteonjában, végül a Kossuth laktanyában, a Mártír katonák emléktáblájánál is elhelyezték az emlékezés koszorúit, ahol Dr. Ruszin Romulusz dandártábornok, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka tartott ünnepi beszédet.

Fotó: Koppányi Szabolcs és Szalka Miklós

KÉPGALÉRIA IDE kattintva.















hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: