Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Kabán is átadták az új tornacsarnokot

Több mint három évtizede várt Kaba lakossága arra, ami november 10-én elérkezett: átadták a város új, mintegy 300 millió forintból felépült tornatermét. A mindennapos iskolai testnevelést és az egész közösséget szolgáló, több mint 1200 négyzetméteres korszerű sportlétesítmény a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében készült el.

Az ünnepélyes átadón Szegi Emma, Kaba polgármestere felidézte, milyen hosszú út vezetett idáig, és hangsúlyozta: sok-sok évnyi, olykor reménytelennek tűnő várakozás után nagy öröm az egész városnak, hogy elkészült a tornaterem. A polgármester köszönetét fejezte ki, hogy az eredetileg megítélt 50 százalékos állami támogatás mértékét az önkormányzat kérésére 100 százalékra emelték. Az úgynevezett B típusú tornaterem Kaba legnagyobb fedett közösségi tere, ezért a testnevelés órák, sportfoglalkozások mellett kulturális és szabadidős nagyrendezvények helyszíne is lesz – tette hozzá Szegi Emma.

Bodó Sándor, a térség országgyűlési képviselője többek között arról beszélt, hogy a sport végig kísérte az emberiség egész történetét. Mint mondta: ma kedvet kell csinálni a fiataloknak a mozgáshoz, hogy az életük mindennapos része legyen, és minél többen sportoljanak koruktól függetlenül. Ehhez pedig nem csak motiváció kell, hanem megfelelő körülmények, jó létesítmények is. Bodó Sándor számba vette, hogy az elmúlt időszakban a térség hány pontján épültek modern tornaszobák, csarnokok. Báránd, Szerep, Sárrétudvari és Nagyrábé után Kabán is siker az új létesítmény átadása, ráadásul Püspökladány és Földes új birkózó csarnokkal is gyarapodik – tette hozzá a képviselő.

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke köszöntőjében úgy fogalmazott: a sport megtanít arra, hogy energia és munka befektetés nélkül nincs siker. A sikerhez meg kell fogalmazni a célokat, az álmokat, és nap mint nap kitartóan küzdeni kell érte. Ez a tapasztalat pedig az élet minden más területein is hasznos. A közgyűlés elnöke ugyancsak hangsúlyozta a motiváció fontosságát. Ebben a testnevelő tanároknak, edzőknek fontos szerepe van.

A kabai tornaterem átadóján a helyi Sári Gusztáv Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai adtak műsort, a legkisebbek és a focista gyerekek birtokba is vették a pályát. Az ünnepség a nemzeti színű szalag szimbolikus átvágásával és a tornacsarnok kulcsának átadásával ért véget.

A fotókat a kabai önkormányzat készítette. KÉPGALÉRIA IDE kattintva érhető el.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: