Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Nyissunk ablakot környezetünkre

Második alkalommal rendezett Klímakonferenciát a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat 2017. november 20-án, amelyen a Megyei Klímastratégia kidolgozása és a Megyei Éghajlatváltozási Platform létrehozása állt a középpontban. A Megyeháza Árpád termébe a települések, a gazdasági és civil szervezetek képviselőit is meghívták, hogy egyeztessenek a klímaváltozás veszélyeiről, hatásairól, a megelőzés lehetőségeiről, és bemutassák az eddigi szemléletformáló akciók eredményeit.

A 2. Megyei Klímakonferenciát Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke nyitotta meg. Pajna Zoltán szerint ennek a környezetvédelmi projektnek akár mottója is lehetne, hogy „nyissunk ablakot, hogy átlássuk a tennivalókat, meglássuk feladatainkat”. A közgyűlés elnöke úgy gondolja: szükség van megfelelő szakmai szervezetek létrehozására, amelyek monitorozzák a klímavédelemmel kapcsolatos tevékenységeket. Mindemellett a szemléletformálás fontosságára hívta fel a figyelmet. Az embereknek látniuk kell, hogy akár kicsiben is lehet tenni azért, hogy életterünk minél tovább a lehető legjobb állapotban megmaradjon számunkra.

A klímakonferencián Selmeczi Pál, a Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat osztályvezetője a stratégiakészítés módszertanáról tartott előadást, Taksz Lilla klímavédelmi szakreferens pedig a Hajdú-Bihar Megyei Klímastratégia egyeztetési változatait mutatta be.

A Klímabarát Települések Szövetségét képviselte Dobozi Eszter szakértő, ő a minőségbiztosítási tapasztalatokat ismertette. A megyei önkormányzat területfejlesztési referense, Maczik Erika a már megvalósított és a tervezett szemléletformáló akciókról számolt be, míg Mihalik Zsuzsa nemzetközi referens a kapcsolódó CitiEnGov projektről beszélt a résztvevőknek. Jó gyakorlatokat is ismertettek a rendezvényen, amelyekből bárki tanulhat és ötleteket meríthet. Mátrai Melinda csoportvezető – szintén a megyei önkormányzat részéről – a fényszennyezés mérséklésére több ország összefogásával indított Night Light projektet hozta példaként.

A konferencia is az egyik része volt a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat komplex, támogatott klímavédelmi programsorozatának.

További képek IDE KATTINTVA érhetők el.











hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: