Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Tiszteletadás a történelmi emlékezet nevében

Konferencia, koszorúzás és koncert várta a résztvevőket a „Tiszteletadás napja” rendezvényen Balmazújvároson. Az I. világháborús emlékműnél tartott ünnepi megemlékezésen Tasi Sándor alelnök helyezte el a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat koszorúját. Itt Dr. Tiba István országgyűlési képviselő, fejlesztésekért felelős miniszteri biztos mondott beszédet. Majd a Kossuth téri református templomban Dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke hirdetett igét és a Debreceni Helyőrségi Zenekar hangversenyét hallhatta az ünneplő közösség.

A programsorozatot nyitó szakmai konferencián Dr. Simicskó István honvédelmi miniszer, Balmazújváros polgármestere, Dr. Veres Margit, valamint Dr. Ruszin Romulusz dandártábornok, az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka köszöntötte az emlékezőket a Veres Péter Kulturális Központban.

A rendezvény egyik apropója volt, hogy Balmazújváros önkormányzata nagyszabású együttműködést kötött a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Debreceni Szervezetével. Közösen akarták felkutatni, megismerni a város háborús katonai, személyi áldozatait. Az eredményeket most mutatták be. A település történetében egyedülálló kezdeményezés a helyi oktatási intézmények diákjainak bevonásával valósult meg, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a történelmi emlékezet, a közösségi és társadalmi felelősségvállalás szervesen beépüljön az iskolák pedagógiai programjába, a fiatal generáció mindennapi életébe.

Fotó: Szalka Miklós és Balmazújváros önkormányzata, TOVÁBBI KÉPEK IDE kattintva.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: