Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Érdekes irodalmi művek születtek a klímavédelem témakörében

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat a klímavédelmi projektjéhez kapcsolódóan irodalmi pályázatot hirdetett felső tagozatos diákoknak. A téma az éghajlatváltozás volt, amelyet több módon megközelíthettek a gyerekek. Ezek között volt a környezetvédelem bemutatása saját személyén keresztül, aztán egyfajta jövőkép felvázolása, ami ránk vár, ha nem óvjuk környezetünket. Avagy szülők, nagyszülők visszaemlékezései alapján a múlt egy időszakának jellemzése (“Régen ez másképp volt.”), illetve hogyan hassunk másokra, hogy környezettudatosan éljenek.

A beadási határidő lejárt, s a beérkezett 160 pályaművet a háromtagú zsűri elbírálta. A változatos stílusú (mese, sci-fi, novella, stb.) és a legtöbb esetben igényesen megírt alkotások szemrevételezése során Pajna Zoltán, a megyei önkormányzat elnöke is beletekintett a munkafolyamatba a Megyeházán. A művek igen fantáziadúsnak bizonyultak, volt, aki egyes szám első személyben írt, míg mások egyéb formát választottak.

A legjobb műveket beküldő diákok kerékpárt, rollert, valamint e-book olvasót nyernek, míg az első 10 legtöbb pályamunkát beadó iskola 100-100 ezer forint értékű könyvutalványt kap. 

A díjátadást 2018 januárjában tartja a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat. A nyertesek neve akkor lesz nyilvános.

A zsűri tagjai: Dr. Bánszegi Gáborné nyugalmazott irodalomtanár, Tar Károly költő, irodalmár és Vincze Fruzsina, a megyei önkormányzat munkatársa.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: