Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Földesen is új út vezethet az új munkahelyekhez

Ipari parkok és iparterületek fejlesztéséhez kapcsolódó pályázat keretében építették meg – a műszaki átadása 2017. november 30-án történt – Földesen azt az utat, amelyre a pályázatot 2016-ban adta be a település önkormányzata. A projekt teljes költsége majdnem 170 millió forint volt.

Jeneiné Dr. Egri Izabella polgármester a december 19-i átadó ünnepségen arról beszélt, hogy Földesnek nagy szüksége volt egy ilyen útra, amelynek feladata van, s nagy ajándék minden földesinek az idei karácsonyfa alá. Általa ugyanis nagyobb eséllyel teremthetnek új munkahelyeket a településen.

A fejlesztés célja a Földestől nyugati irányban, a MIRELITE MIRSA által tervezett mélyhűtött élelmiszereket gyártó üzem kiszolgálása, a Tetétleni útfélen meglévő ipari park közlekedésének segítése, a Földes – Tetétlen – Kaba állami közút és 42 főút összekötése, valamint a településen áthaladó gépjárműforgalom csillapítása, a település központjának tehermentesítése. Az összekötő útszakasz 1011 m hosszú, két sávos szilárdburkolatú, leálló öblözetek kialakításával, 2 db útcsatlakozással a Fő utca és a Tetétleni út irányában, megfelelő csapadékvíz elvezetéssel mindkét oldalra.

Földes polgármestere örömmel tájékoztatott arról is, hogy 2017-ben összesen mintegy 1,3 milliárd forint forráshoz jutottak pályázatok útján, s ezek közül a most átadott út volt az első, amely elkészült – vagyis további fejlesztések várhatók a közeljövőben.

Jeneiné Dr. Egri Izabella külön megköszönte Bodó Sándor országgyűlési képviselő, valamint Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnökének hathatós segítségét a projekt megvalósulása kapcsán. A megyei közgyűlés elnöke személyesen is kinyilvánította reményét az ünnepségen, hogy ez az út valóban jelentős mérföldkő lesz Földes fejlesztéseit illetően.

Fotó: Földes Nagyközség Önkormányzata, KÉPGALÉRIA IDE kattintva érhető el.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: