Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Gyerekrajz-pályázatokat díjaztak a Megyeházán

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat klímastratégiai projektjéhez kapcsolódó, óvodások számára kiírt rajzpályázatára 39 kis-, 78 középső-, valamint 328 nagycsoportos gyermek adott be alkotást az ősz folyamán. Illés Jánosné nyugalmazott óvodavezető, Uzonyi Ferenc festőművész és Vincze Fruzsina, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat munkatársa, óvodapedagógus bírálta el a pályaműveket.

A díjakat, amelyekkel pénz- és tárgyjutalom is járt a Debrecenben, a Megyeháza Árpád termében adta át a Mikulás, valamint Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke, két krampusz kíséretében.

Pajna Zoltán éghajlatunk védelméről – a gyermekek nyelvén – a környezetünk védelmének fontosságáról beszélt köszöntőjében, emellett biztatta a kicsiket, hogy maradjanak mindig olyan érdeklődők és a környezetükre odafigyelő emberek, mint amilyenek most is. Ez a befogadó szemlélet érződött ki ugyanis a sokféle, de egy-egy témára koncentráló alkotásból, nemcsak a fiatalokat, de felnőtt segítőiket is dicsérendő módon.

Egyébként a gyerekek mellett a legtöbb pályaművet beküldő Hajdú-Bihar megyei óvodák is kaptak elismerést.

Az ünnepi hangulatú eseményen a Fabula et Figura társulat karácsonyi bábjátéka szórakoztatta a kicsiket és felnőtt kísérőiket, míg Árváné Pintye Erika, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Foglalkoztatási Paktum irodájának munkatársa dallal köszöntötte az ügyes kezű versenyzőket, akik a program végén jóízűen fogyaszthatták el a szomszédos Bocskai teremben felszolgált adventi sütiket.

Szöveg, fotó: Koppányi Szabolcs, KÉPGALÉRIA IDE kattintva érhető el.











hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: