Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Hajdú-Bihar megye TOP100-as vállalkozásait ismerték el

Idén is elkészült a Hajdú-Bihar megye gazdaságának és legnagyobb gazdálkodóinak teljesítményét elemző TOP100 kiadvány. A hagyományokhoz híven a kiadvány ünnepélyes bemutatása alkalmából a kiemelkedő gazdasági teljesítményt nyújtó vállalkozások képviselői elismeréseket vehettek át.

Mindössze egy 8 oldalas kiadványként jelent meg 18 évvel ezelőtt először a TOP100. Mára impozáns, a megye legfontosabb gazdasági szereplőinek, valamint Hajdú-Bihar megye gazdasági mutatóinak eredményeit felvonultató kiadvánnyá lett, amely 11 éve a Hajdú-Bihari Napló, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Nemzeti Adó- és Vámigazgatóság közös szervezésében kerül ki-adásra, bemutatásra.

Az idei TOP100 gálán Debrecen, valamint Hajdú-Bihar megye gazdaságának eredményeiről és a jövőbeli tervekről is hallhattak a megjelentek.

Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere köszöntőjében elmondta, hogy Debrecen ma az ország egyik legdinamikusabban fejlődő városa. 2014-2017 között a pályázati forrásokat is figyelembe véve, mintegy 200 milliárd forintnyi tőke áramlott Debrecenbe és több, mint 4000 új munkahely jött létre a városban. Ez  az  eredmény kihat a megye és a régió fontosságára is. Papp László szerint a jövőbeli eredmények szempontjából is elengedhetetlen, hogy a KKV-k  hatékony beszállítói programokon keresztül be tudjanak kapcsolódni a nagyvállalatok működésébe. 

Tasi Sándor, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés alelnöke szerint közös lépéseket kell tenni a megye népességének megtartó ereje, valamint a foglalkoztatás javítása érdekében. A 2017-es időszakban a Területi és Településfejlesztési Operatív Program nyújtotta támogatások lehívása a legfontosabb feladat, ennek összege mintegy 100 milliárd forintra tehető Hajdú-Bihar megyében.

Veres István László, a NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának vezetője előadásában hangsúlyozta, hogy az export és a belföldi értékesítés területén is komoly volument képviselnek a TOP100 cégek. A foglalkoztatás szempontjából a legnagyobb számú növekedés TOP100 körben a feldolgozó iparban és a kereskedelemben érték el. A megye nettó adóteljesítménye csaknem 300 milliárd forintot. 

Fodor István, az Inform Média Lapkiadó Kft. ügyvezetője köszöntőjében emlékezte-tett rá, hogy a kezdetekkor mindössze egy 8 oldalas kiadványként jelent meg a TOP100-as összesítés. Az Infom Média akkor is és a mai impozáns kiadvánnyal is küldetésének érzi, hogy tájékoztassa a megye lakosságát a gazdadaság legfontosabb eredményeiről.

Miklóssy Ferenc, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszön-tőjében elmondta, hogy a következő időszakban a magyar gazdaság előtt a legnagyobb kihívás nem a munkahelyteremtés, hanem a meglévő munkaerő hatékony foglalkoztatása, hiszen a munkaerőhalmaz nem növekszik, hanem csökken. Mindenkinek az az érdeke, hogy ebből a képességeknek megfelelően,  a lehető legtöbbet hozzuk ki. A Kamara elnöke szerint termelékeny, hatékony, értékláncokhoz igazodó vállalkozásoknak kell létrejönnie, vagy a meglévőknek ilyenekké kell alakulniuk.

A TOP100 gálán hagyományosan a kiadvány ünnepélyes bemutatása mellett, elismeréseket vehettek át a kiemelkedően teljesítő vállalkozások képviselői. Idén összesen hat kategóriában: a legmagasabb nettó árbevételt, a legnagyobb adózás előtti eredményt, a legmagasabb exportárbevételt, a legnagyobb hozzáadott értéket, a legnagyobb foglalkoztató és a legnagyobb arányú foglalkoztatás-bővítést végrehajtó vállalkozást díjazták. A TOP100-as listára felkerült vállalatok közül 2016-ban a legmagasabb nettó árbevételt a Kite Zrt. érte el, míg a legnagyobb adózás előtti eredményt és a legmagasabb exportárbevételt az NI Hungary Kft. produkálta. A tavalyi évben a legnagyobb hozzáadott értéket érte el és a legnagyobb foglalkoztatónak a TEVA Zrt. bizonyult. A legnagyobb arányú foglalkoztatás-bővítést hajtotta végre, és a legtöbb pozíciót javította a legjobban teljesítők mezőnyében a Tiszántúli Hőtermelő Kft. A  Tiszántúli Hőtermelő Kft. 2016. december 31-én beolvadt a Veolia Energia Magyarország Zrt.-be. A 2016-os év Napló TOP100 Gazdasági díjasai az elmúlt 27 év folyamán dinamikus gazdasági növekedéssel, stabil üzleti háttérrel, jól átgondolt stratégiával, emberséggel és példamutatással tették a dolgukat. Ezzel az eredmény-nyel a Napló TOP100 2016-os Gazdasági díját Szabó Miklós a TRANZIT-KER Zrt. cégvezetője és Szabó Ákos, a TRANZIT-KER Zrt. vezérigazgatója kapta.

Forrás, fotó (KÉPGALÉRIA IDE kattintva érhető el): hbkik.hu


 

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: