Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Megyei Klíma Workshopot tartottak Nyíradonyban

Napjainkban az éghajlatváltozás hatásainak csökkentése egyre erősödő hangsúlyt kap az Európai Unió tagországainak törekvéseiben. Az Európai Unió 2030-ig szóló éghajlat- és energiastratégiája az eddiginél is fontosabb szerepet szán e célkitűzésnek. A várható hatások csökkentése mellett kiemelt szerep jut a klímaváltozáshoz kapcsolódó széleskörű szemléletformálásnak, amely rávilágít, hogy nemcsak a gazdasági szereplőkön, döntéshozókon múlik éghajlatunk jövője, hanem mindannyiunkon. A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat számára kiemelten fontos, hogy a megye lakossága és települései, gazdasági szereplői, közintézményei hatékonyan készüljenek fel a várható globális változások megyét érintő hatásaira, amelynek első lépése egy tevékenység- és információ-központú együttműködés megvalósítása.

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat az érintett szereplők részére 2017. december 13-án rendezte meg Nyíradony Város Polgármesteri Hivatalának Dísztermében rendezte meg előadásokkal színesített munkamegbeszélését.

A workshop célja volt, hogy a megjelentek az előadások során megismerjék, véleményezzék a Megyei Klímastratégia egyeztetési változatát, valamint képet kapjanak az eddig lezajlott szemléletformáló akciók tapasztalatairól.  Az efféle rendezvények nagyban elősegíthetik, hogy együtt tegyünk azért, hogy a lakosság, a gazdasági szereplők és a közintézmények képesek legyenek eredményesen alkalmazkodni a klímaváltozás várható következményeihez és hatékonyan csökkenteni annak káros hatásait Hajdú-Bihar megyében.

Az esemény rangjának megfelelően Kondásné Erdei Mária, Nyíradony polgármestere, valamint Tasi Sándor, a megyei közgyűlés alelnöke köszöntötte a vendégeket. Ezt követően – de még a munkamegbeszélések előtt – több előadás hangzott el a Hajdú-Bihar megyei klímastratégiával, az ebben a térségben folytatott szemléletformáló akciókkal kapcsolatban Taksz Lilla (klímavédelmi szakreferens, Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat) és Maczik Erika (Platform titkársági munkatárs, HBMÖ) által. Mihalik Zsuzsa (nemzetközi referens, HBMÖ) a CitiEnGov-ról, mint klímavbarát nemzetközi projektről adott információkat – ez szintén a megyei önkormányzat projektje.

További fotók IDE KATTINTVA érhetők el.








hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: