Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Sikeres futó projektek, előremutató tervek

A Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés utolsó 2017-es ülésén a meghirdetett napirendi pontokat egyhangúan elfogadták a képviselők. A megyei önkormányzat 2018-as ülésterve és belső ellenőrzési terve mellett a szervezet égisze alatt működő Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség 2017-es szakmai tevékenységét ugyancsak respektálta a testület. Az Ügynökség munkája több mint 170 benyújtott idei pályázatban és majdnem 20 milliárd forint támogatás kérelmezésében valósult meg.

A megyei területrendezési terv módosításával kapcsolatban Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke megjegyezte, hogy a legutóbbi, 2010-es ilyen jellegű terv elkészítése óta eltelt idő indokolja, hogy a szükséges változtatások terítékre kerüljenek, úgymond “leporolják kicsit” az akkori dokumentumokat.

A jövőre vonatkozóan tájékoztatta a képviselőket Mátrai Melinda, a megyei önkormányzat nemzetközi csoportvezetője a hamarosan a megyei önkormányzat részvételével beinduló Interreg Central Europe 3. nemzetközi pályázatairól. Ezek közül a CYCLONE nevűben vezető partnerként, a többi hétben pedig (CE4CE, HEALING PLACES, SMAC, DelFin, SODICE, WILD FAUNA, GOECOVIT) partnerként vesz részt.

Ami a megyei önkormányzat már zajló projektjeit illeti, ezek közül Pajna Zoltán kiemelte a megyei klímastratégiával foglalkozót, amely ráadásul nemcsak szemléletformáló akcióival, de sikeres konferenciáival és nagy számú pályázót megmozgató, gyerekeknek kiírt rajz vagy éppen irodalmi pályázataival került előtérbe. Emellett a Megyei Foglalkoztatási Paktumról (amely várhatóan 2018 januárjában a gyakorlati szakaszába léphet) vagy a turizmust és a településfejlesztést is elősegítő, tematikus útvonalként létrejövő Magyar Szürkék Útja projekteket is dicsérte. Természetesen vannak további, vagy már befejezett vagy még zajló projektek is, amelyek szintén sikeresek: például a megyei értékekkel vagy az esélyegyenlőség és a felzárkóztatás megcélzásával foglalkozó projektek.

A Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés a 2017-es év befejezéseként Mohácsi László jobbikos képviselő, református lelkész ünnepi szavaival zárult, aki egyebek mellett az önvizsgálat tartás és az emberi jóakarat fontosságára hívta fel a figyelmet, amivel az emberi közösségeket segíthetjük mindenkor.

Szöveg, fotó: Koppányi Szabolcs, KÉPGALÉRIA IDE kattintva érhető el.








hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: