Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Árusok és vevők is örülnek a szerepi fejlesztésnek

Szerepen, a Nagy utcában adták át azt az új nyitott piacot, amely a helyi termékek igényes környezetben történő árusítása mellett egyéb kültéri kitelepülések megrendezésére is alkalmas. Az infrastruktúra fejlesztés során 30,5 millió forintot használhatott fel a Hajdú-Bihar megyei település a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Unió támogatásával – amit nem kell visszatéríteni a későbbiekben.

A bejáratnál kifeszített szalagot hárman vágták el a megnyitó során: Szerep polgármestere, Tóthné verő Tünde, valamint a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke, Pajna Zoltán és Bodó Sándor országgyűlési képviselő.

A szerepiek vágya volt egy ilyen elárusító hely létrehozása, amely a helyi termelők és vevők igényeit egyaránt szolgálja, egyúttal munkahelyteremtéssel is jár, az új piac segítségével pedig sokkal könnyebben jutnak el a helyi termékek a potenciális vásárlókhoz.

A helyszínen térkő burkolatot építettek, amelyen többségükben fedett asztalokat és padokat alakítottak ki. A fejlesztés fedett kerékpártárolót is magába foglal, támaszokkal egyetemben, illetve hulladékgyűjtőt, s egy kétoldalas hirdetőtáblát. A piac bejáratánál pedig egy a korábbi kerítéshez igazodó fa szerkezetes kaput építettek.

A területen a térvilágítást is korszerűsítették, napelemes, modern technológiát is felhasználva, de a piac akadálymentes kialakítására szintén gondot fordítottak a kivitelezők.

KÉPGALÉRIA IDE kattintva érhető el.



hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: