Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Idén is számos pályázatban vesz részt a megyei önkormányzat

A megyei közgyűlés egyhangúlag fogadott el minden előterjesztést a 2018. év első Hajdú-Bihar megyei ülésén. A 2018-as esztendő költségvetési rendelete is ezek között volt, amelyről Pajna Zoltán, a közgyűlés elnöke tájékoztatta a képviselőket.

Ebből kiderült, hogy az állami támogatás összege nem változott, vagyis 283 millió forint lesz idén is. Ám Pajna Zoltán elnök szerint ez jelentősen emelkedhet a megyei önkormányzat aktív pályázati tevékenységének köszönhetően (15 nemzetközi és 2 hazai pályázatban vesz részt), így mintegy 700 millió forintról beszélhetünk költségvetésként 2018-ban – ami az elnök szerint optimális esetben akár az 1 milliárdot is elérheti év végéig.

Mint hozzátette ezekhez a megyei közgyűlés elnöke, bár a megyei önkormányzat nem fenntartója intézményeknek, de fontos szerepe lehet ezután is a térségi együttműködések elősegítésében. Az egyes TOP-os (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) beruházásokat helyben megoldják az önkormányzatok, ám sok esetben nincs, aki egybefogja ezeket, amit a megyei önkormányzat el tud végezni.

A hozzászólások során több képviselő is dicsérte a megyei önkormányzat munkáját az elmúlt időszakban, legyen szó akár valamelyik osztályának napi működéséről, akár saját cége, a Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség tevékenységéről.

A képviselő testület a megyei közgyűlés elnöke és alelnökei munkáját is pozitívan értékelte, kiemelve, hogy sokszor saját keretből is tudtak le-lecsípni támogatási összegeket egy-egy adott hasznos megyei kezdeményezés előrehaladásának segítésére. Emellett az aktivitásukat is elismerték, hiszen Pajna Zoltán elnök, valamint Bulcsu László és Tasi Sándor alelnökök az előző évben számtalan Hajdú-Bihar megyei, sőt, határon túli magyar rendezvényen vettek részt, illetve a megyei önkormányzatnak – tette hozzá az elnök – mintegy 400 rendezvényhez, eseményhez volt köze, illetve vezetői szinten jelent meg ezeken.

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzati Hivatal 2017-es tevékenységéről is döntöttek a képviselők – elfogadták a beszámolót. A hivatali ügyintézéssel, a munkatársak segítőkészségével teljes mértékben elégedettek voltak a képviselők.

A megyei közgyűlés elfogadta a “Magyar Szürkék Útja – kulturális tematikus útvonal Hajdú-Bihar megyében” című projekt támogatási szerződésének módosítását is, ahogy az EUREGA nemzetközi pályázatban való részvételt, valamint a megyei területrendezési terv módosításának előkészítését is.

KÉPGALÉRIA IDE kattintva érhető el.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: