Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Ismét a diákolimpia legjobbjai Debrecenben

A 2018. évi diákolimpia országos döntőit tartják Debrecenben a hétvégén (péntektől vasárnapig) az 5-6. korcsoportban, kosárlabda, kézilabda és röplabda sportágakban. A szokásos helyszínnek számító, mindig magas színvonalú rendezéssel előrukkoló megyeszékhely tehát újra a magyar diáksport fővárosa pár napig – méltán.

Erre utalt Tasi Sándor, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat alelnöke is a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban tartott 2018. január 25-i, csütörtök esti megnyitón elmondott köszöntőjében. Hiszen Debrecen, valamint Hajdú-Bihar megye már sokszor bizonyította rátermettségét egy-egy komoly sportesemény megrendezését illetően. Tasi Sándor a fiatal sportolókhoz szólva arra buzdította őket, hogy a mérkőzéseik közötti szünetekben nézzenek szét Debrecenben és Hajdú-Bihar megyében, amennyire tehetik. Kapcsolódjanak ki, ismerkedjenek meg épített és természeti nevezetességeivel.

Dr. Szekeres Antal, Debrecen Megyei Jogú Város jegyzője is köszöntötte a vendégeket, majd Daragó Lászlóné, a Magyar Diáksport Szövetség tiszteletbeli alelnöke, a Diákolimpiai Bizottság elnöke hivatalosan is megnyitotta a január 25-28. között Debrecenben zajló diákolimpia döntőit, a fenti három sportágban. Előtte azonban felelevenítette azt a nagy élményt, amikor sok évvel ezelőtt egy fiatal kézilabdázó, a később, felnőttként sikerek garmadáját magáénak tudó Zubai Szabolcs pályafutása éppen egy ilyen diákolimpián indult el a magasba – arannyal a nyakában, majd nem sokkal ezt követően szintén Daragó Lászlóné akaszthatta Zubai nyakába a junior világbajnoki bronzérmet is.

Az ünnepségen több illusztris személy mellett részt vett a Hajdú-Bihar Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület elnöke, a megyei közgyűlés képviselője, Kovács Zoltán is.

A megnyitó során az eskütételt Tóvizi Petra, a DVSC-TVP fiatal, NB1-es  játékosa mondta előre a döntő résztvevőinek, akik a Hódos egyik oldali lelátóit teljesen megtöltötték.

A műsor részeként a Piruett Táncegyüttes lendületes műsorát láthatták a vendégek, akik több stílusban is megmutatták tudásukat. Ezt követően a nemcsak Debrecenben, de országosan is népszerű Kerozin együttes frontembere, Kovács Axel adott elő néhány igazi rock nótát gitárkísérettel, amolyan esti „bemelegítésként” a másnap kezdődő diákolimpiai döntők előtt. 

A kézis lányok a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban, míg a fiúk a Böszörményi úti Kecskeméti János Sportcsarnokban (Agrár) játszanak pénteken és szombaton, míg a vasárnapi helyosztókat egyaránt az Agráron vívják, a dobogóért zajló találkozókat pedig a Hódosban, ahol a végső eredményhirdetés is zajlik majd.

Kosárlabdában a lányok a legújabban épült, Dóczy utcai DESOK-ban (Debreceni Egyetem Sporttudományi Oktatóközpont) vívják mérkőzéseiket péntektől szombatig, a fiúk pedig a Tóth Árpád Gimnázium tornatermében. Vasárnap a helyosztókat a DESOK-ban, a lány és fiú döntőket, bronzmeccseket pedig a TÁG-ban tartják eredményhirdetés ugyanitt).

A röplabda versenyek résztvevői a csoportmeccseiket (lányok és fiúk is) a Csengő utcai DE Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium tornatermében játsszák pénteken és szombaton is. Ezután sem költöznek azonban, hiszen a vasárnapi helyosztókat és a döntőket, dobogós csatákat is itt rendezik számukra.

Fotó (nagyításért katt a képekre), szöveg: Koppányi Szabolcs, KÉPGALÉRIA IDE kattintva érhető el.






















hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: