Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Véleményezze Ön is a megyei klímastratégiát!

Figyelem! Az online a véleményezés határideje 2018. február 2., illetve a véleményezés az elnok@hbmo.hu és a maczik.erika@hbmo.hu címeken történhet.

A MEGYEI KLÍMASTRATÉGIA ELÉRHETŐ IDE KATTINTVA.

A Hajdú-Bihar Megyei Éghajlatváltozási Platform 2018. január 17-én Debrecenben, a Megyeháza Bocskai termében tartotta soron következő ülését, amelynek fókuszában a megye vízgazdálkodása állt a megyei klímastratégiában megfogalmazott jövőképpel és célrendszerrel
összefüggésben. A széleskörű szakmai konzultáció megteremtése érdekében ezúttal nemcsak a Platform tagjai, hanem a Tiszántúli Területi Vízgazdálkodási Tanács (TTVT) tagjai is részt vettek, meghívottként.

Bulcsu László, a megyei közgyűlés alelnöke köszöntőjében elmondta, hogy a megye nem csupán egy projektet valósít meg, hanem azonosulva a projekt céljaival valóban tényleges hatást kíván elérni a megye lakosainak, gazdasági, társadalmi és térségi szereplőinek szemléletében az éghajlatváltozással kapcsolatban.

Taksz Lilla, a Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat részéről bemutatta a Hajdú-Bihar Megyei Klímastratégia egyeztetési változatát, melynek társadalmasítása jelenleg zajlik. Ennek keretében a megyei önkormányzat honlapján, a vonatkozó menüpontban bárki elolvashatja ezt, véleményezheti (lásd fentebb).

Dr. Karvaly Elemér, a Tiszántúli Területi Vízgazdálkodási Tanács elnöke hozzászólásában kifejtette, hogy a vízgazdálkodás különböző területeinek (árvíz, belvíz, ivóvíz és szennyvíz) jogi szabályozási környezetét kellene összehangolni ahhoz, hogy a beavatkozások hatékonyak legyenek.

A települések a megyében közel 100 %-osan ivóvízzel ellátottak, viszont a szennyvíz ártalommentes elhelyezésével 29 település a megyében még komoly feladat elé néz – tájékoztatta a meghívottakat Ménesné Óvári Judit, a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság képviseletében. Elhangzott az is, hogy a 2000 LE – vagyis lakosegyenérték szennyezőanyag-terhelés – alatti, elsősorban kistelepülések szennyvízkezelési programjaik készítésében és megvalósításában segítségre szorulnak, melyhez kapcsolódóan a megyei önkormányzat koordináló szerepkört láthat el.

További képek ITT!



hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: