Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

A diákok már választottak Hajdú-Bihar megyében

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület és a Hajdú-Bihar megyei Diák-önkormányzatok Szövetsége (HABIDISZ) Megyei Diák Fórumát tartották március 20-án, a debreceni Megyeháza Árpád termében, ahol a legutóbbi diákönkormányzati elnökség leköszönt, egyúttal újat választottak.

A műhelymunkával tarkított, szakmai előadásokkal színesített fórum elején Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke köszöntőjében utalt arra, hogy a közelgő április 8-i országgyűlési választások előtt az általános és középsikolás diákok megyei önkormányzata is fontos döntés előtt áll, hiszen nem csupán formális szervezet az övék, de tényleges érdekképviseletet folytat a diákság érdekében. Egyúttal a közös felelősségvállalásra hívta fel a fiatalok figyelmét, amivel tevékenységükhöz érdemes közeledniük.

A megyei közgyűlés elnöke röviden bemutatta a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat munkáját, beszélt az éppen futó vagy már befejezett projektekről, amelyek egy része az Európai Uniós támogatásokhoz kapcsolódik.

Tuska-Mátrai Melinda, a megyei önkormányzat nemzetközi csoportvezetője érdekes konkrétumokkal is szolgált a diákok számára a jelenlegi 6 futó projekttel kapcsolatban – legyen az akár a háztartások energiatakarékosságát fejlesztő CitiEnGov projekt vagy éppen a Csillagos égbolt projekt, amely a települések természetre káros fényszennyezésére hivatott felhívni a figyelmet Európa-szerte.

Az ünnepi eseményen egy kisfilmet is megtekinthettek a vendégek a diák-önkormányzati munkáról, majd az új elnökségi jelölteket mutatták be, a régi testület vezetője, Tóth Edina elnök pedig jelképesen elköszönt megválasztóitól.

Úgynevezett “Csigadíjakat” adtak át az arra érdemeseknek, a 2017-es esztendőre visszatekintve, majd a titkos szavazás kiértékelése után kihirdették, hogy a pályázó 8 jelölt közül melyik 6 diák került be az új, 2018/19-es tanév elnökségébe, amelyet innentől kezdve egy éven át Bodnár Zsigmond, a Debreceni SZC Vegyipari Szakgimnáziuma tanulója vezet elnökként.

A választási ceremónia és a következő időszak remélhetően sikeres diákönkormányzati munkája kapcsán Gyulavári Attila Zsolt, a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület elnöke, valamint Bálega János, a szervezet stratégiai vezetője, korábbi elnöke adott hasznos információkat a diákoknak, illetve bátorította őket az aktív, ötletgazdag tevékenységre, amely során valóban az érdekek képviseletét szolgálhatja a megyei diákönkormányzat ezután is.

Fotó, szöveg: Koppányi Szabolcs, KÉPGALÉRIA IDE kattintva tekinthető meg.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: