Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

A fiatalok támogatása a jövőbe vetett hit

A tiszacsegei Fekete István Általános Iskola infrastrukturális fejlesztésére nyert el EFOP-os (Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program) támogatásból kezdi el tantermek és tornaterem fejlesztését a Hajdú-Bihar megyei város önkormányzata. A mintegy 370 ott tanuló gyerek számára sokkal kényelmesebb és kellemesebb lesz a bővítés után az intézményben tanulni, illetve a tornaórákon sportolni.

A lassan fél évszázados épületrészekre ráfér a felújítás, amely nemcsak a tetőszerkezetet érinti, de általa 4 új tanteremmel, valamint tornacsarnokkal gazdagodik az iskola. A 375 millió forintos támogatáshoz Tiszacsege Város Önkormányzata további 100 millió forint támogatást szerzett, így energetikai korszerűsítéseket is megvalósítanak.

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke az ünnepélyes alapkő-letétel alkalmával úgy fogalmazott, hogy a jövő fejlesztésének reményében helyeznek támogatási összegeket az oktatásba, ami nemcsak a legfontosabb, de egyben a leghálásabb feladatok egyik is.

Az eseményen részt vett Szilágyi Sándor, Tiszacsege polgármestere, Dr. Solti Péter, a Klebelsberg Központ elnöke, Tóth Lajos Árpád, a Hajdúböszörményi Tankerületi Központ igazgatója, és Bodó Sándor országgyűlési képviselő is.

Fotók: Tiszacsege Város Önkormányzata





hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: