Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Európában, európaiként is magyarnak maradni

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat részéről Pajna Zoltán elnök és Dr. Dobi Csaba jegyző koszorúzta meg az ünnepség keretében a Kossuth téri szoborcsoportot, a tisztelet jeléül az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hősei és szellemisége előtt. Ünnepi beszédet Dr. Pósán László országgyűlési képviselő mondott, aki Magyarország és Európa viszonyára, a kontinens országai között elfoglalt helyére, szerepére is utalt – szuverenitásunk és identitásunk, valamint a magyar értékek megtartása mellett.

A magyar nemzeti zászló ünnepélyes felvonása a Nagytemplom mellett vezette fel a március 15-i megemlékezést, amelynek végén nemcsak politikai és rendvédelmi, valamint önkormányzati és egyházi szervezetek, de civilek is elhelyezték a tisztelet koszorúit. Az ünnepség végén pedig a debreceni tömeg átvonult a Petőfi térre, hogy ott is főt hajtsanak a magyar szabadság egykori kivívóinak emléke előtt. 

Fotó (a honlap képei rákattintva nagyíthatók): Koppányi Szabolcs, KÉPGALÉRIA IDE kattintva tekinthető meg.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: