Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Hamarosan átkerekezhetünk Ebesről Hajdúszoboszlóra

Ebes Községi Önkormányzat „Fenntartható település közlekedésfejlesztés” című pályázat keretében 351,47 Millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el, a Széchenyi 2020 program keretében.

A TOP-3.1.1-15-HB1-2016-00002 azonosító számú projekt a pályázaton belül a „Kerékpárút fejlesztése Ebesen” címet kapta. A fejlesztés eredményeként Ebest és Hajdúszoboszlót összekötő kerékpárút épül a két település együttműködésében. A nyomvonal kijelölésénél nagy figyelmet fordítottak arra, hogy a legkisebb mértékben érintsék a mezőgazdasági területeket. A kerékpárút tervezett hossza mintegy 5,1 km, mely a tervek szerint a 4. sz.főút-48101 jelű ebesi bekötőút csomópontjánál meglévő gyalogátkelőhely mellett keresztezi a 4. sz. főutat, ahol a kerékpárút biztonságos átvezetése is megoldódik. A továbbiakban az Ebes Fő utca-Rákóczi utca nyomvonalán meglévő gyalogjárda kiszélesítésével egyesített gyalog-kerékpárútként alakítják ki 1,4 km hosszan. Ezen a belterületi szakaszon szórványos gyalogosforgalom mellett egy elválasztás nélküli gyalog-és kétirányú kerékpárút a tervezet.

A megépülő kerékpárút hozzájárul a biztonságos munkába járáshoz, a település gazdasági üzemeinek, vállalkozásainak kerékpáros közlekedéssel könnyebb megközelítéséhez.

A projekt tervezett befejezésének dátuma: 2018. 12.

A fotó illusztráció.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: