Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Közösségi terek megújítása Berettyóújfaluban

A Hajdú-Bihar megyei város legnagyobb projektjeként mutatták be a „Berettyóújfalu, az egészséges zöldváros” című beruházást 2018. április 24-én, amelyen Berettyóújfalu polgármestere, Muraközi István és a projekttel foglalkozó szakemberek mellett többek között ott volt Bulcsu László, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat alelnöke is. A tervek szerint az elkövetkező egy év során számos parkot, utcát, épületet újítanak fel, alakítanak át, amelyek mind kötődnek ahhoz az elképzeléshez, hogy a közösségi és kulturális terek fejlesztése révén a helyi közösségi élet a helyi értékek megerősítése által fejlődhet.

A projektet az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból valósítja meg Berettyóújfalu Város Önkormányzata – ez Berettyóújfalu életében a 3. városrehabilitációs fejlesztés. kiemelt területe a városközpont zöldövezetének rekonstrukciója, tanösvények, futópálya, szabadtéri kondi park, kutyafuttató, játszóterek és sétány kialakításával.

A projekt – amely a Széchenyi 2020 program keretében, 700 millió forintos támogatással valósul meg – 2018 májusa végén kezdődik és 2019 augusztus végén fejeződik be.

Részletes információt, a tervezett helyszínek listáját, illetve az építészeti tervekről készült képeket IDE KATTINTVA lehet megtalálni a fejlesztéssel kapcsolatban.

Fotók: Berettyó Televízió és Berettyó Rádió



hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: