Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Tar Károly köszöntése

A 85 éves Tar Károlyt saját verseivel, valamint Pető Áron gordonkaművész játékával köszöntötték a Debreceni Művelődési Központban, ahol a Holló László-díjas költő “Égbe szálló remény” című verseskötetét is bemutatták. A rendezvényt a Nyugdíjas Óvónők Klubja szervezte – akiket a művész külön megemlített, mint kedvenc olvasóit. A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat emlékplakettel ajándékozta meg Tar Károlyt.

Tar Károly azzal kezdte, hogy “a vers hallgatók nélkül halott szöveg” – utalva arra hogy nem saját magának írja a költő a verseit, hanem sokaknak; egyúttal megköszönte, hogy ilyen sokan eljöttek a születésnapját, illetve munkásságát megtisztelve. A gazdag pályafutást maga mögött tudó, de még nagyon is aktív költő reményét fejezte ki, hogy mindez annak a szeretetnek a visszaáramlása felé, amelyet művein keresztül mindig is igyekezett az olvasókba plántálni.

A köszöntőket Hamza Gáborné, a nyugdíjas klub vezetője kezdte, aki kitért arra is, hogy Tar Károly mintegy 2500 költemény írója, aki verseiben gyakran a szépségről és a gyötrelmes mindennapjainkról szól, művei elgondolkoztatóak.

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke régi barátjaként és tisztelőjeként üdvözölte az ünnepeltet, felidézve, hogy megannyi kötetét olvasva milyen maradandó élményekkel gazdagodott ez alatt. Elmondta, hogy mind Debrecen vagy akár a Hortobágy, illetve szűkebben vett hazánk megnyílik előttünk Tar Károly versein keresztül, szárnyalásra bírva képzeletünket. Egyúttal arról a boldogságról is szót ejtett Pajna Zoltán, amely láthatóan körbeveszi a költőt – s amelyet voltaképp a saját lénye alakított ki a környezetében. 

A verseket – amelyek között egy-két József Attila költemény is megbújt – maga a költő, illetve a klub tagjai adták elő.

Fotó, szöveg: Koppányi Szabolcs (KÉPGALÉRIA IDE kattintva érhető el.)

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: