Ezüstérmes lett a megyei önkormányzat főztje
A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat is képviseltette magát a megye legnagyobb gasztronómiai fesztiválján. A Hadházi Káposztás Napokon az önkormányzati delegáció háromféle ételt is készített, melyekkel ezüstérmes lett a főzőversenyen.
Vasárnap délelőtt már kígyózó sorok fogadták azokat, akik a Hadházi Káposztás Napokra érkeztek. A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat sátra kiemelt helyen, a főbejárat közvetlen közelében kapott helyet. A vendégeket házias ételekből összeállított reggeli fogadta, az asztalokat pedig őszi dekoráció díszítette, melyet az önkormányzat munkatársai készítettek. Az önkormányzati delegációt Tasi Sándor alelnök vezette.
A hivatal a főzőversenyre is benevezett, a káposzta-alapú ételek a sátor előtt felállított három üstben készültek. A munkálatokat Dobi Csaba jegyző irányította, aki azt is elmondta: idén toroskáposztát, kakasos székelykáposztát és töltöttkáposztát főztek.
![](/portal/wp-content/uploads/2020/11/onkormanyzat_fozes_01.png)
Bár az ételek 170 személyre készültek, az érdeklődés olyan nagy volt, hogy azok szinte percek alatt elfogytak. Így sietniük kellett azoknak, akik meg akarták kóstolni az önkormányzati delegáció főztjét.
![](/portal/wp-content/uploads/2020/11/onkormanyzat_fozes02.png)
Az elkészült ételekkel a főzőversenyre is benevezett az önkormányzat. A zsűrit személyesen Lázár séf vezette, a szakértői testület pedig úgy döntött: az erős mezőnyből kiemelkedett az önkormányzati delegáció főztje, amelyet második hellyel jutalmazott
A Hadházi Káposztás Napok a megye legnagyobb gasztronómiai fesztiválja. A három napig tartó rendezvény célja, hogy felelevenítse Hajdúhadház káposztatermesztéssel és feldolgozással kapcsolatos hagyományait, azokat pedig átörökítse a fiatalok számára, valamint, hogy bemutassa ezeket az értékeket a városon kívül élőknek is.
![](/portal/wp-content/uploads/2020/11/onkormanyzat_sator.png)