Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Felújították a Nyíradony és Nyíracsád közti utat

Több, mint 8 kilométer hosszan újult meg a Nyíradonyt Nyírábránnyal összekötő út. A beruházás ünnepélyes átadását ma délelőtt tartották Nyíracsádon. Az eseményen részt vett a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke is.

Tovább nőtt a forgalombiztonság a 4904-es jelű, Nyíradony-Nyírábrány összekötő úton, ahol a Magyar Közút Nonprofit Zrt. felújította a Nyíradony és Nyíracsád közötti szakaszt. A munkálatok során egy réteg burkolaterősítést végeztek, megemelték a pályaszintet, illetve kicserélték a pályaszerkezetet. Átépítették a szakaszon található Guti-ér átereszt, felújították és kitisztították a meglévő árkokat. Az aszfaltozás után felfestették az útburkolati jeleket, valamint kicserélték a közúti jelzőtáblákat is. 

A felújított útszakasz ünnepélyes átadását Nyíracsádon tartották. Az eseményen részt vett Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke is, aki hangsúlyozta: a beruházás révén sokat javulhat a települések megközelíthetősége, amely a fejlődésük egyik záloga.

-A 4-es és az 5-ös számú mellékutak felújítása különösen fontos a térség szempontjából, amelynek települései így csatlakozhatnak a Debrecen környéki agglomerációhoz, és bekapcsolódhatnak a megyeközpontban zajló gazdaságfejlesztésbe. A megyei önkormányzat támogat minden olyan elképzelést, amelynek célja, hogy helyben foglalkoztatást nyújtson az itt élőknek, mert ez az életminőségüket is jelentősen javíthatja. Hajdú-Bihar Megye nagyon jól teljesít az Európai Uniós támogatások terén, amit az is jelez, hogy a hazai EU-s fejlesztések 10 százaléka a megyében történik – mondta Pajna Zoltán az ünnepélyes átadáson.

Az eseményen Tasó László, a térség országgyűlési képviselője is részt vett, aki elmondta: a kormány belátta, hogy a vidéki úthálózat fejlesztése kiemelt fontosságú. A hasonló beruházások azt jelzik, hogy összhang van a kormányzat, a megyei önkormányzat és a települések vezetői között. A politikus szerint a fejlesztések következtében új dimenzióba kerülhet az ország ezen része, és tervezhető jövőképet tudnak kínálni az itt élőknek. Tasó László hangsúlyozta, hogy a Magyar Falu Program részeként a következő két évben újabb jelentős beruházások várhatóak. 

A Nyíradony és Nyíracsád közötti szakaszt a TOP-1.3.1-15-HB1-2016-00001 és TOP-1.3.1-15-HB1-2016-00002 azonosító számú „Közlekedésfejlesztés Hajdú-Bihar megyében I.” és „Közlekedésfejlesztés Hajdú-Bihar megyében T-I.” című projekt keretében újította fel a Magyar Közút Nonprofit Zrt. – hangzott el az ünnepélyes átadáson. A társaság 3,1 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatást kapott, amelyből összesen 28 kilométernyi utat újítanak fel Hajdú-Bihar megyében. 

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: