Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Határon túlról is érkeztek a testvértelepülések képviselői

Testvértelepülések találkozója kezdődött ma Szentpéterszegen. A háromnapos eseményre a romániai és szlovákiai testvértelepülésekről is érkeztek küldöttek.

A Hajdú-Bihar megye délkeleti részén fekvő község, Szentpéterszeg gazdag testvértelepülési kapcsolatokkal rendelkezik. Köztük van a romániai Szentjobb, Kémer és Magyarremete, valamint és a szlovákiai Velky Folkmár. Mindegyik település képviselteti magát a Testvértelepülések találkozóján, amelyet 2018. október 5-6-7-én rendeznek Szentpéterszegen az Európa a polgárokért program keretében. A háromnapos rendezvény fő témája a „Kulturális Örökség éve, közös nyelve a néptánc”. Az esemény megnyitóját ma tartották. 

A határon átnyúló együttműködésre kiváló példát jelent a szentpéterszegi Testvértelepülések találkozója. A rendezvény azt jelzi, hogy az itt élők közös felelősséget éreznek saját jövőjükért, és tesznek is azért, hogy fejlődjenek. Ebben pedig a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat támogatására is számíthatnak. Ezért is vállaltuk, hogy elkészítjük Szentpéterszeg fenntartható energia és klíma akciótervét a SECAP Európai Uniós projekt keretében. A település jövője ugyanis számunkra is fontos – mondta Pajna Zoltán, a Megyei Közgyűlés elnöke a Testvértelepülések találkozójának megnyitó ünnepségén. 

A program során ifjúsági találkozót is rendeztek péntek délután a 16-22 éves korosztály részére. A közösségépítő tréninget követően az Europe Direct debreceni irodája tartott szakmai programot a Kulturális Örökség témája kapcsán.   

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: