Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Ismét több százan a Megyei Sportágválasztó Napon

Minden eddiginél több fiatal vett részt a megyei önkormányzat Sportágválasztó Napján Vámospércsen. Ez volt idén az utolsó ilyen rendezvény, amelyeken az elmúlt hónapokban csaknem ezren próbálták ki magukat valamilyen sportágban.

Fiatalokkal telt meg a Vámospércsi Sportpálya az idei utolsó Sportágválasztó Napon. Az egyik legnépszerűbbnek az íjászat bizonyult, de sokan próbálták ki az élő csocsót, valamint a buborékfocival egybekötött labdarúgást is. Ezeken felül lovaglás, tollaslabda, boksz, amerikai foci és kosárlabda is szerepelt a választható sportágak között. A legbátrabbak pedig a falmászást is gyakorolhatták. A rendezvényen főképp a Mátyás Király Általános Iskola tanulói vettek részt, de érkeztek Bagamérról is alsó tagozatos gyermekek. Mindenki ajándékkal térhetett haza.

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat több településen is szervezett idén Sportágválasztó Napot. Ezek egyik legfontosabb célja, hogy lehetőséget adjon elsősorban a hátrányos helyzetű fiataloknak arra, hogy kipróbálhassák magukat különféle sportágakban. Olyanokban, amelyekhez egyébként nem nagyon van hozzáférési lehetőségük. Az idei utolsó Sportágválasztó Napot Vámospércsen tartották, október 12-én. 

A Sportágválasztó Napokat az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében kiírt „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című, EFOP 1.5.3-16 kódszámú projekt keretében szervezte a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: