Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Kibővült és akadálymentes lett az Idősek Klubja Sárrétudvariban

A megyei önkormányzat közreműködésével újították fel és bővítették ki a sárrétudvari Idősek Klubját, amelyet akadálymentessé is tettek. A beruházást csütörtökön adták át ünnepélyes keretek között.

A sárrétudvari Idősek Klubja jelentős szerepet tölt be a településen és környékén élő szép korúak életében. A közösséghez tartozás ugyanis különösen fontos az idősebbek számára, a társas összejövetelek az egészségre is pozitív hatással vannak. A Sárrétudvaron és környékén élő idősek mostantól felújított, kibővített és akadálymentesített klubba járhatnak. A beruházás során felújították a régi épületet és új szárnyat is kialakítottak. 

-A régi épületen megtörtént a nyílászárók cseréje, új vakolat és szigetelés felhelyezése, a tetőlécek és cserepek cseréje, festés, a fűtési rendszer cseréje, új padlózat burkolása, belső átalakítás. Melegítő konyhát, mosogatót, irodákat és előteret létesítettek. Az új épületrészben pihenő helyiséget, raktárakat, mosdókat, fürdőszobát, mosó-szárító helyiséget, napelemes rendszert és egy nyitott teraszt alakítottak ki. Megtörtént az udvar rendbetétele térkövezéssel, növények elhelyezésével, kerti bútorok kihelyezésével, valamint új kerítés épülhetett. Sikerült bebútorozni is az épületet, valamint konyhai-és elektronikai eszközöket és a gondozónőknek kerékpárt vásárolhattunk – mondta az átadási ünnepségen Kiss Tibor, Sárrétudvari polgármestere.

A beruházás 68 millió forintból valósult meg. Az összeget az Európai Unió és a magyar állam biztosította a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Településfejlesztési Operatív Programján keresztül

-Az önkormányzat számára különösen fontos a megyében élő idősek támogatása, közérzetük javítása. Ezért szívesen támogatunk olyan projekteket, amelyek ezen célokat szolgálják. Arra törekszünk, hogy a megyei intézményrendszer minél szélesebb körben kezelje az idősek egészségügyi, szociális és mentális támogatását – tette hozzá Pajna Zoltán, a Megyei Közgyűlés elnöke az Idősek Klubja átadásán.

A fejlesztés a „Szociális ellátás infrastrukturális fejlesztése Sárrétudvariban” tárgyú, TOP-4.2.1-15-HB1-2016-00003 projekt keretében valósulhatott meg. 

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: