Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Legalább fél évszázada házas párokat köszöntöttek Debrecenben

Az egész Kárpát-medencéből érkeztek nyugdíjasok ma Debrecenbe, az Idősek Világnapja rendezvényhez kapcsolódva. Az eseményen a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat alelnöke köszöntötte a legalább félszáz éve házas párokat.

Több száz nyugdíjas érkezett szerte a Kárpát-medencéből a debreceni Kölcsey Központba ma reggel. Itt rendezte a Kárpát-medencei Nyugdíjas Találkozót a Hajdú-Bihar Megye és Debrecen Nyugdíjas Szervezeteinek Szövetsége. Az egész napos eseményt művészeti programok és ünnepi köszöntők sora nyitotta meg: Bodó Sándor államtitkár, Kósa Lajos országgyűlési képviselő, valamint Komolay Szabolcs, Debrecen alpolgármestere is üdvözölte a résztvevőket. 

A rendezvény fővédnöke Tasi Sándor, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat alelnöke volt, aki az önkormányzat ajándékcsomagját adta át az 50, 60 és 65 éve házas pároknak. 

-A házasság, mint egy férfi és egy nő között megkötött kötelék a nemzet fennmaradásának záloga. Nem véletlen, hogy az Alaptörvény is védelmébe veszi a házasság intézményét. Mindannyiunk számára példaértékű az, hogy a most megajándékozott párok már több, mint fél évszázada vannak együtt jóban és rosszban. Az egész társadalom számára fontos, hogy gondoskodjunk az időseinkről. A megyei önkormányzat a lehetőségeihez képest igyekszik őket mindenben segíteni az intézményrendszeren keresztül – fogalmazott köszöntőjében Tasi Sándor alelnök. 

A Kárpát-medencei Nyugdíjas Találkozót a kulturális programok, az ebéd és a tombola után a Nyugdíjasok Megyei Bálja zárta a Kölcsey Központban.  

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: