Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Megújult és kibővült az óvoda és a bölcsőde is Ebesen

Több, mint 355 millió forintból újult meg a Benedek Elek Óvoda és Mini Bölcsőde Ebesen. A beruházásra 300 millió forint EU-s támogatást nyert el az Ebes Községi Önkormányzat, amely 55 millió forint saját erővel egészítette ki az összeget.

Szeptembertől már felújított és kibővített óvodába és bölcsődébe járhatnak a gyerekek Ebesen. Az önkormányzat az óvoda bővítésével enyhítette a zsúfoltságot, valamint pótolta a hiányzó helyiségeket, így a tornaszobát, a nevelőtestületi szobát és a fejlesztő szobát is. A bővítés révén a férőhelyek száma 150-ről 175-re nőtt.  A projekt célja volt az óvoda egységesítése is, mert a régi óvoda 6 csoportja két egymás melletti, de különálló épületben üzemelt, és egyes helységcsoportok épületen belül nem voltak átjárhatóak. A két épület mostantól egy egységként tud működni.

A beruházás keretében napelemes rendszerrel szerelték fel az intézményt, tornaszobát, orvosi szobát és egyéni fejlesztő szobát alakítottak ki, teljes körűen felújították a főzőkonyha technológiáját, és új parkolóhelyeket is létesítettek. 

Ebes Községi Önkormányzat „Benedek Elek Óvoda és Mini Bölcsőde felújítása, bővítése” című, TOP-1.4.1-15-HB1-2016-00001 azonosító számú pályázat során nyert el 300 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást a Széchenyi 2020 Program keretében. A projekt teljes költsége 355.194.729 forint, amelyhez az ebesi önkormányzat 55.194.729 forint saját erőt biztosított.

A projektről bővebb információt a www.ebes.hu oldalon olvashatnak.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: