Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Sportágválasztó és Nemzetiségi Hagyományőrző nap Körösszakálon

Jövőképet szeretne nyújtani és egészséges életmódra biztatja a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat a körösszakáli fiatalokat. Ennek érdekében Sportágválasztó Napot rendeztek a településen, ahol többféle sportágban is kipróbálhatták magukat az érdeklődők a hétvégén.

Az élő csocsó volt az egyik legnépszerűbb sportág a körösszakáli fiatalok körében a megyei Sportágválasztó Napon, amelyet a IV. Körösszakáli Nemzetiségi és Hagyományőrző Naphoz kapcsolódva szervezett a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat.

Sokan érdeklődtek a virtuális realitás pályák iránt, a legbátrabbak pedig a mászófalat is kipróbálták. Ezeken felül labdarúgás, buborék foci, amerikai foci és kosárlabda is szerepelt a választható sportágak között. A résztvevők pedig jutalmat kaptak. 

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat több településen is szervez Sportágválasztó Napot. Ezek egyik legfontosabb célja, hogy lehetőséget adjon elsősorban a hátrányos helyzetű fiataloknak arra, hogy kipróbálhassák magukat különféle sportágakban. Olyanokban, amelyekhez egyébként nem nagyon van helyben hozzáférésük. 

– Szeretnénk a helyi fiataloknak ezáltal jövőképet is felkínálni, hiszen a sport kitörési lehetőségként jelenhet meg számukra a későbbiekben. Ugyanakkor azt is figyelembe kell vennünk, hogy a megye bizonyos térségeiben a lakosság egészségtudatossága elmarad attól, ami optimális lenne, és az életmód sem az egészséget és a fittséget szolgálja. Ezért is szervezünk ingyenes Sportágválasztó Napot a kisebb településeken, hogy segítsük az itt élők egészségtudatosságát és lehetőséget adjunk nekik a mozgásra – mondta Körösszakálon Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megye Közgyűlés elnöke.

A Sportágválasztó Napot az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében kiírt „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című, EFOP 1.5.3-16 kódszámú projekt keretében szervezte a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: