Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Szalmabála ugróversennyel indult a „Mozgásban a Megye”

Szalmabála átugró versenyt és csigafutamot is rendeztek Újlétán, ahol elindult a megyei önkormányzat „Mozgásban a Megye rendezvénysorozata. Ennek célja, hogy életmódváltásra és mozgásra ösztönözze a lakosságot.

A csigafutamot természetesen nem igazi csigák, hanem fából készült népi játékszerek segítségével rendezték. Ennek során a fából készült csigát egy csörlő segítségével kellett minél gyorsabban a helyére húzni.

Népszerűnek bizonyult az újlétaiak körében a szalmabála átugró verseny, a fonott karikával történő célba dobás, valamint a sárkánykergetés is. Ez utóbbi lényege, hogy babzsákokkal kellett egy sárkányt ábrázoló táblán célba dobni. 

A kreatív rendezvényeken az óvodásoktól kezdve az iskolás gyermekeken át a felnőttekig sokan részt vettek. Mindenki ásványvizet, müzliszeletet a gyerekek pedig kis értékű ajándéktárgyakat kaptak.

A különleges sportágakat a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat „Mozgásban a Megye” rendezvénysorozatán lehet kipróbálni, melynek első állomása Újléta volt október 13-án. A sportrendezvények és versenyek célja, hogy bevonják a helyi lakosságot az egészséges életmódot szolgáló mozgásformákba.

-A helyi infrastrukturális adottságoknak, valamint helyi igényeknek megfelelően próbáltuk kialakítani a programot. Ennek megfelelően népi hagyományokat felölelő, mezőgazdasági és kulturális sajátosságokat reprezentáló ügyességi versenyeket rendeztünk – mondta Csendes Viktória, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat projektmenedzsere. 

A rendezvénysorozatot a mind a négy EFOP-1.5.3 projektben évente 5 alkalommal szervezi a megyei önkormányzat különböző településeken, így idén összesen 20 alkalommal 20 településre viszi el a „Mozgásban a Megye” rendezvényt. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00121 projektben Újléta volt az első állomás. 

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: