Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

A klímaváltozás nem ismer határokat

Ez volt az üzenete annak a konferenciának, melyet december 5-én tartottak Nyíradonyban.

A tanácskozást a 20 magyar és 15 romániai önkormányzatot tömörítő, 2012-ben létrehozott Európa-kapu Európai Területi Társulás szervezte. Tasó László elnök elmondta, hogy céljuk egy olyan stratégiai terv kidolgozása, mely a klímaváltozás várható gazdasági és társadalmi hatásaira vonatkozóan intézkedéseket és feladatokat fogalmaz meg. Ennek érdekében a társulás képviselői szándéknyilatkozatot és közös cselekvési tervet fogadtak el.

A konferencián Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke is részt vett, aki közölte: a Megyei Önkormányzat az éghajlatváltozás miatt jelentkező aszálykár, valamint a szén-dioxid kibocsátás megelőzésére, illetve hatásainak mérséklésére klímastratégiát dolgozott ki, amit idén tavasszal el is fogadtak.

A tanácskozáson többek közt a magyar-román együttműködés tapasztalatairól, a klímaváltozás jogi szabályozásáról, az éghajlatváltozáshoz történő alkalmazkodás agrotechnikai lehetőségeiről is hallhattak előadásokat a résztvevők.  

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: