Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Kerékpárút fejlesztésre nyert EU-s forrás Ebes

Ebes Községi Önkormányzat „Fenntartható település közlekedésfejlesztés” című pályázat keretében 351,47 Millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el, a Széchenyi 2020 program keretében.

A TOP-3.1.1-15-HB1-2016-00002 azonosító számú projekt a „Kerékpárút fejlesztése Ebesen” címet kapta. A fejlesztés eredményeként Ebest és Hajdúszoboszlót összekötő kerékpárút épült ki. A nyomvonal kijelölésénél nagy figyelmet fordított arra, hogy a legkisebb mértékben érintse a mezőgazdasági területeket. A kerékpárút hossza ~5,1 km, mely a 4. sz.főút-48101 jelű ebesi bekötőút csomópontjánál meglévő gyalogátkelőhely mellett keresztezi a 4. sz. főutat, ahol a kerékpárút biztonságos átvezetése is megoldódik. A továbbiakban az Ebes Fő utca-Rákóczi utca nyomvonalán meglévő gyalogjárda kiszélesítésével egyesített gyalog-kerékpárútként került kialakításra 1,4 km hosszan. Ezen a belterületi szakaszon szórványos gyalogosforgalom mellett egy elválasztás nélküli gyalog- és kétirányú kerékpárút is kialakításra került.

A megépülő kerékpárút hozzájárul a biztonságos munkába járáshoz, a település gazdasági üzemeinek, vállalkozásainak kerékpáros közlekedéssel könnyebb megközelítéséhez.

A projekt műszaki átadás-átvétele megtörtént 2018. október 25-én.

A projektről bővebb információt a www.ebes.hu oldalon olvashatnak.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: