Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Applikáció segíti a Hargitára látogató turistákat

Mobiltelefonos applikációt indított Hargita Megye Tanácsa Visit Harghita néven. Az alkalmazás a szálláshelyekről és gasztronómiáról, a szabadidős lehetőségekről, eseményekről, valamint a különböző turisztikai szolgáltatásokról is naprakész információkat nyújt.

Hargita Megye Tanácsa annak érdekében, hogy Hargita megye turisztikai kínálatát összefogja és egy felületen mindenki számára elérhetővé tegye, létrehozta a Visit Harghita háromnyelvű mobiltelefon-applikációt, illetve a www.visitharghita.com weboldalt, egy EU-s forrásból finanszírozott projekt keretében.

A Visit Harghita telefonos alkalmazás az első olyan megyei turisztikai applikáció, amely széleskörű információt nyújt a szálláshelyekről és gasztronómiáról, a szabadidős lehetőségekről, eseményekről, valamint a különböző turisztikai szolgáltatásokról. Az alkalmazás különlegessége, hogy hangos útikalauzt is tartalmaz, amelynek segítségével az érdeklődők interaktívan ismerhetik meg a megye látványosságait és épített örökségét. A Hargita Megyei Tanács reményei szerint az alkalmazás és a hozzá kapcsolódó platform létrehozása hozzájárul mind Hargita megye, mind pedig Székelyföld turisztikai fejlődéséhez. Ebben kulcsfontosságúnak tartják a testvérmegyékkel, így Hajdú-Bihar Megyével történő együttműködést is – olvasható abban a közleményben, amelyet a Hargita Megyei Tanács küldött a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzatnak. 

Az applikáció QR kódját itt találhatják meg az érdeklődők:

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: