Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Beiktatták az új dandárparancsnokot Debrecenben

Új parancsnok irányítja mától az MH 5. Bocskai István Lövészdandárt. Ruszin Romulusz dandártábornokot Szloszjár Balázs ezredes váltotta fel. Az új parancsnok beiktatási ünnepségén a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzatot Pajna Zoltán elnök képviselte.

Ruszin Romulusz két és fél éven keresztül vezette az MH 5. Bocskai István Lövészdandárt. Az idei évtől azonban a honvédség átszervezésével a dandártábornokot a honvédelmi miniszter magasabb parancsnoki beosztásba helyezte. Ezért a debreceni lövészdandár új parancsnoka Szloszjár Balázs ezredes lett. Ünnepélyes beiktatását ma tartották a debreceni Kossuth Laktanya alakuló terén. A ceremónia keretében az új parancsnok átvette a csapatzászlót is. 

Az eseményen részt vett Debrecen és Hajdú-Bihar Megye vezetése is. A megyei önkormányzatot Pajna Zoltán elnök képviselte. 

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: