Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Energiatakarékos tornaterem Nagyhegyesen

Új fűtés rendszert és hőszigetelést kapott a nagyhegyesi Veres Péter Általános Iskola kis tornaterme. A polgármesteri hivatal épületére pedig napelemes rendszert szereltek. A beruházásokat ma adták át, az eseményen köszöntőt mondott Pajna Zoltán, a megyei önkormányzat elnöke is.

Már birtokba is vették a felújított tornatermet a nagyhegyesi általános iskolások. Az épület az elmúlt évek során energetikai szempontból elavulttá vált, ezért nagy szükség volt a felújításra. A munkálatok során homlokzatszigetelést és padlásfödém-szigetelést kapott a tornaterem, illetve korszerű nyílászárókat építettek be az elavult ajtók és ablakok helyett. A fűtési rendszer is megújult, a konvektorokat radiátorokra cserélték, és kondenzációs gázkazánt is beépítettek. A tornaterem épületére 33 kW-os napelemes rendszert szereltek, amely az intézményt látja el elektromos energiával. Az energiakorszerűsítés a polgármesteri hivatalt is érintette, melynek épületére 15 kW teljesítményű napelemes rendszer került.

A beruházásokat az „Energetikai korszerűsítések Nagyhegyesen”című, TOP-3.2.1-15-HB1 – 2016-00012 számú pályázat keretében végezték el, melyre 50 millió forintot nyert a nagyhegyesi önkormányzat. A munkálatok 2017 májusában indultak, és tavaly október végén zárultak. A beruházást ma adták át hivatalosan. 

Bajusz Istvánné polgármester ünnepi köszöntőjében kiemelte a településen élők összefogását, amely nélkül nem valósulhatott volna meg a beruházás. Kapornai Judit, a tankerület igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy a felújítás révén már minden feltétel adott Nagyhegyesen az általános iskolások mindennapos testneveléséhez. Hozzátette, hogy a munkálatok sikeréhez a tankerület és az önkormányzat közti jó kapcsolat is hozzájárult. Pajna Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke hangsúlyozta az Európai Unió és a magyar állam adta támogatások jelentőségét, valamint hozzátette, hogy az átadások a jövőben is folytatódnak az ipari parkkal és a kerékpárúttal. Bodó Sándor államtitkár pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a most befejezett korszerűsítés jelentős előnyökhöz juttatja a nagyhegyesieket. A kivitelező cég képviseletében Oláh Zsolt köszöntötte az ünnepség résztvevőit, aki a Nagyhegyesen szerzett pozitív tapasztalatokról beszélt. 

A szalagot átvágók (balról jobbra): Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkár; Bajusz Istvánné polgármester, Kapornai Judit tankerületi igazgató (Berettyóújfalui Tankerületi Központ); Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke; Oláh Zsolt, a kivitelező képviselője. 
hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: