Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Román-magyar sport- és kulturális rendezvénysorozat indul

A román-magyar határ két oldalán élő közösségeket erősítik azok a sport-, és kulturális rendezvények, amelyek megszervezésére Fülöp és Érbogyoszló települések nyertek EU-s támogatást. A projekt megnyitóját csütötökön tartották, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzatot Tasi Sándor alelnök képviselte.

A hajdú-bihar megyei Fülöp, valamint a romániai Érbogyoszló települések közösen nyertek támogatást közösségi-, kulturális- és sportrendezvények, illetve egyéb szakmai programok megszervezésére az Interreg V-A Románia-Magyarország Program keretében. „A közösségi együttműködési fejlesztése Fülöp és Érbogyoszló között kulturális és sport rendezvények által” című, ROHU-268 (Közösségek együtt) projekt nyitó konferenciáját csütörtökön tartották Fülöpön. 

Az eseményt Tasi Sándor, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat alelnöke nyitotta meg, aki kiemelte: példaértékű a határ két oldalán található Fülöp és Érbogyoszló együttműködése, a testvértelepülési kapcsolatok hatékony fenntartása. Hozzátette, hogy a most elnyert uniós támogatással megvalósuló programok tovább erősítik a határ két oldalán élő közösségek közti kapcsolatokat. Rámutatott, hogy Fülöp község és a térség életébe további fejlesztéseket hozhat a Magyar Falu program is.

A projektnyitó konferencia résztvevőit köszöntötte Hutóczki Péter, Fülöp polgármestere, Kócza István, Érbogyoszló polgármestere, valamint Kres Tünde Tímea projektmenedzser, aki részletesen bemutatta, milyen programokat szerveznek a most induló projekt során. A megvalósításra összesen 67.900 eurós támogatást nyert a két település. 

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: