Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Nagymértékű fejlesztés kezdődött Hortobágyon

A „Hortobágy – Világörökségük a Puszta” című projekt 2018. december 1-jén indult, a Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft, a Nemzeti Park és az önkormányzat által nyert 3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásból.

A cél Hortobágy turisztikai vonzerejének fejlesztése, ezért a beruházás során a világörökségi helyszín több épülete, turisztikai attrakciói és Hortobágy belvárosa is megújul. Egyebek mellett felújítják a víziszínpadot, a körszín helyett világörökségi információs pont épül, korszerűsítik az őshonos állatokat bemutató pusztai állatparkot, Mátán a csikós hagyományokat bemutató interaktív kiállítás nyílik és fejlesztik a lovasközpontot is. Továbbá felújítják a Hídivásároknak helyet adó vásárteret és megszépítik a puszta szimbólumát, a Kilenclyukú-hidat.

A beruházás várható befejezése 2020. szeptember 30.  

A projekt nyitórendezvényét február 12-én tartották a Hortobágyi Nemzeti Park Látógatóközpontjában. A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzatot Bulcsu László alelnök képviselte.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: