Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Téglás elkötelezett a megújuló energiaforrások iránt

A településen több épület is korszerűbb és szebb lett.

A „Komplex energetikai fejlesztések Téglás Város intézményeinek épületein” című projekt által

-az óvoda pavilonja,

-a Helytörténeti Múzeum,

-a Téglási Városi Könyvtár,

-a közigazgatási irodaépület,

-valamint az óvoda épülete újult meg. 

A beruházás során egyebek mellett nyílászáró-csere, szigetelés, fűtéskorszerűsítés, akadálymentesítés történt, és napelemeket is szereltek fel.

A nagyrészt európai uniós forrásból, 185 millió forintból megvalósult projektet február 12-én adták át hivatalosan. Az ünnepségen Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke köszöntőjében elmondta: 2020-ig 47 energetikai pályázat valósul meg a megyében 5,4 milliárd forint értékben, ebből a kifizetés már elérte a 4 milliárd forintot. Hozzátette: az Irányító Hatóságnál jelenleg folyik az indikátor teljesítésének összegzése, amely alapján várhatóan Magyarország, így Hajdú-Bihar megye is többletforrások lehívására számíthat az európai uniós forrásokból. Ezekre március, április hónapokban jelenhetnek meg a felhívások. 

Téglás polgármestere, Czibere Béla pedig a beruházás részletes bemutatása után köszönetét fejezte ki a projektben résztvevőknek. Úgy fogalmazott: a korszerűsítésnek köszönhetően az önkormányzat havi kiadásai minimálisra csökkennek, ezáltal lehetőségek lesz a település további fejlesztési terveinek finanszírozására. 

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: