Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Újabb határon átnyúló együttműködés indult

A kezdeményezés célja a kulturális sokszínűség és a közös hagyományok ápolása.

A projekt az Interreg V-A Románia-Magyarország Program része, mely ezáltal folytatja a román-magyar határmenti övezet együttműködésének támogatását. 

A „Connecting the traditions of the Crisul Repede Valley”elnevezésű pályázatban résztvevő két település a romániai Rév, valamint magyarországi testvértelepülése, a hajdú-bihar megyei Körösszegapáti. A közös kezdeményezés által kulturális események, előadások, fesztiválok, sportversenyek, csereprogramok, képzések valósulnak meg. A 79.999 eurós költségvetésű projekt megnyitója február 27-én volt Rév-en, ahol a felek részletesen is bemutatták a jövőben (2020-ig) várható eseményeket. A két település lakóinak részvételével Réven egyebek mellett néptánc-és sporttábort szerveznek, valamint Sóvám-ünnepségek is lesznek, míg Körösszegapátiban kórusfesztivált tartanak, kézműves tábor lesz, és megszervezik a Kun László fesztivált. 

A programot az Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszírozza, melyet a két tagállam nemzeti társfinanszírozással egészít ki. 

Az eseményen Bulcsu László, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat alelnöke is jelen volt, aki örömmel látta, hogy sok fiatal jött el a rendezvényre. 

Körösszegapátit Tarsoly Attila polgármester mutatta be. 

Rév nevezetességeit és a jövőbeli terveket Hasas János alpolgármester ismertette.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: