Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Felújították a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság épületét

A korszerűsítés mintegy 300 millió forintból valósult meg. Az épületben 7 tárgyalótermet és 38 dolgozószobát alakítottak ki.

Március 13-án volt az ünnepélyes átadás, melyen Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke hangsúlyozta: a közigazgatási és a munkaügyi ítélkezést illetően a bírósági szervezet jelentős változás küszöbén áll. Mint mondta, a közigazgatási bíróságok elkülönülnek a bírósági rendszertől: létrejön a Közigazgatási Felsőbíróság és nyolc közigazgatási törvényszék, utóbbiak közül az egyik Debrecenben fog működni. Papp László, Debrecen polgármestere pedig kiemelte, hogy a városban az elmúlt években jelentős fejlesztések zajlottak az igazságszolgáltatás területén, a jogászképzés feltételrendszert pedig a Debreceni Egyetem biztosítja, így minden feltétel együtt áll ahhoz, hogy a város tovább erősödjön e tekintetben is.  

Az ünnepségen a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzatot Pajna Zoltán elnök képviselte. (Fotók: Miskolczi János)

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: