Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Megemlékeztünk…

Március 15-én megyeszerte tartottak ünnepségeket az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 171. évfordulója alkalmából. A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat is elhelyezte a megemlékezés virágait.

Debrecenben a Petőfi szobornál kezdődött a megemlékezés. Onnan a tömeg a Kossuth térre vonult a Debrecen Helyőrségi Zenekar vezetésével, a Hajdú Bihar Megyei Lovas és Huszárhagyomány-őrző Egyesület kíséretével. A főtéren Papp László polgármester mondott beszédet, majd az ünnepségi műsorban – mások mellett – az Ady Endre Gimnázium diákjai, az Alföld Színpad, a Debreceni Hajdú Táncegyüttes és Debreceni Népi Együttes táncosai is közreműködtek.

(Fotók: Miskolczi János)

A megye több településén is tartottak megemlékezést. Pl. Berettyóújfaluban is nagyszabású városi ünnepséget rendeztek, Nyíracsádon díszsortűzzel emlékeztek a hősökre, Hajdúsámsonban több, mint 100 diák adott felemelő ünnepi műsort, Hajdúnánáson idén is az 1848-i évi, pesti sokadalomhoz hasonlatos szabadtéri megemlékezés zajlott a főtéren, Esztáron fáklyás felvonulás volt, Körösszegapátiban pedig magyar és román zászlókkal díszítették a település főutcáját. Tégláson is sokszínű program várta az ünneplőket, Nádudvar pedig még a szokásosnál is nagyobb ünnepséget rendezett: várossá válásának harmincadik évfordulóját is most ünnepelte a település. 

(Fotó:haon.hu)

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: