Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Ezentúl korszerűbb ovi várja a nánási gyerekeket

Átadták a Hajdúnánási Református Óvoda új épületét. A Területi- és Településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósuló beruházás legfontosabb eredménye, hogy a gyerekek egészséges, korszerű és esztétikus környezetben tölthetik óvodás éveiket.

A régi, elavult épület helyett már egy modern, 120 gyereket befogadó  létesítmény várja az ovisokat. Egyebek mellett szocializációt, mozgásfejlesztést, fejlesztést segítő helyiségeket hoztak létre, szabadidős programoknak lehetőséget biztosító tereket alakítottak ki, és helyett kapott egy tornaszoba, valamint egy orvosi szoba is. Akadálymentes parkolóhelyeket, kerékpártárolókat létesítettek, megszépült a játszóudvar, az épület tetőszerkezetére pedig napelemes rendszer került. Az új épület a régi „JJ”, vagyis kiemelkedően rossz minősítés után „CC”, azaz korszerű minősítést kapott. 

A beruházás 246 millió forintból valósult meg, melyből 180 millió forint támogatás.

Az eseményen a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzatot Pajna Zoltán elnök képviselte.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: