Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Több utca is aszfaltburkolatot kap Komádiban

A Virág és az Iskola utca, valamint a Mártírok, az Árpád és a Deák Ferenc utca egy része is megújul, az Esze Tamás utcát pedig feljavítják a Területi Operatív Program Szociális városrehabilitációs program Komádiban című pályázat révén.

A program keretében április 27-én Roma napot tartottak a településen, melynek megnyitóján Tóth Ferenc, Komádi polgármestere elmondta, hogy a projekt során különböző fejlesztéseket és oktató programokat valósítanak meg a város keleti részén. A már említett utak korszerűsítésén túl az Attila és a Fő utcán négy lakást fognak felújítani, melyek a későbbiekben szociális bérlakásokként funkcionálnak majd. Egy régi bolt épületét is rendbe teszik, amit közösségi célokra fognak használni, továbbá még idén egy kisebb focipályát, játszóteret, szalonnasütő helyet, közösségi kertet is kialakítanak.

A rendezvényen Bulcsu László, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés alelnöke is részt vett.

Az esemény további részében zenélt Miczura Károly (a 100tagú cigányzenekar egykori tagja) és Miczura Vilmos, látványos műsort adott elő a csökmői Cinijag Roma Tánccsoport, valamint fellépett a Jónás testvérek és a Vésztői fiúk zenekar. Az esős időjárás ellenére mintegy 300-an látogattak ki a rendezvényre.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: